Waarom krachttraining?

Krachttraining is effectief wanneer het bijdraagt aan het behalen van je doelstelling(en). Door middel van krachttraining behoudt en/of ontwikkelt het lichaam zijn spiermassa. Dit heeft weer een gunstig effect op het metabolisme en maakt afvallen makkelijker. Hoe groter de trainingsprikkel, hoe groter het effect op de spieren!

De voordelen van krachttraining

Aan krachttraining kun je veel verkeerd doen. Vooral onder zware inspanning kun je klachten ontwikkelen wanneer het niet goed wordt uitgevoerd. Maar wanneer juist uitgevoerd, zijn er heel veel voordelen:

- vergroot metabolisme (stofwisseling)
- verbetert houding en kans op klachten aan beweegapparaat
- ontwikkeling van belangrijke spiergroepen
- positieve invloed op hormoonbalans
- mentale voordelen zoals zelfvertrouwen
- vergroot kwaliteit van leven!

Bewegingsanalyses om het lichaam sterker te maken

Oké, het moet dus uitdagend zijn. Maar wat nog veel belangrijker is, het moet veilig zijn! HOE een beweging wordt uitgevoerd bepaald welke spieren actief zijn en welke niet. Door middel van bewegingsanalyses worden compensaties van het lichaam in kaart gebracht en gecorrigeerd. Je zult zelf vast een keer gemerkt hebben dat je in nek en- onderrug makkelijk compenseert en overbelast. En dat je hier later steeds meer last van gaat krijgen.

Bij Valentijn Sport&Lifestyle worden kwaliteit trainingen ingedeeld specifiek voor JOUW doelstellingen. Laat mij je helpen en neem contact op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen