Afvallen met langdurig resultaat: 3 tips
11 januari 2022 

Afvallen met langdurig resultaat: 3 tips

Er zijn veel verschillende diëten waarmee je op korte termijn kan afvallen. Helaas valt 90 procent van de mensen die starten met een dieet terug op zijn oude gewicht, of erger. Hoe kun je er nu voor zorgen dat het resultaat dat je hebt behaald ook op de lange termijn blijft? In deze blog vind je 3 tips hoe JOU dit kan lukken:

1. Krachttraining

Je rustmetabolisme  is verantwoordelijk voor een groot deel van je dagelijkse energieverbruik. Dit metabolisme wordt bepaald door lichaamssamenstelling. Spiermassa verbrand ongeveer drie keer zoveel calorieën als vetmassa. Door je spiermassa te vergroten kun je het rustmetabolisme verhogen en daarmee je calorieverbruik. Andere voordelen van krachttraining lees je hier.

2. Beweeg!

Om even voort te boorduren op calorieverbruik: Elke stap die je extra doet is mooi meegenomen. Het is weliswaar niet zo effectief als krachttraining, maar door meer te gaan bewegen zorg je ook dat het calorieverbruik hoger wordt. Wandel een stuk, pak de fiets en de trap in plaats van de auto en de roltrap. Dit alles heeft alleen geen zin al de kwaliteit en kwantiteit van je voeding niet op orde is. 

3. Leer vetten te verbranden

Huh? Kun je leren vetten te verbranden? Jazeker! Je lichaam kan zich heel goed aanpassen aan de voedingsstoffen die het binnenkrijgt. Wanneer men aankomt of niet afvalt zijn suikers vaak de boosdoener. Voedingsmiddelen met suiker beïnvloeden rechtstreeks en onmiddellijk de bloedsuikerwaardes. Bij te hoge en/of niet stabiele bloedsuikerwaardes hoeft je lichaam geen vetten te verbranden om te functioneren. Aan het begin van een afvaltraject is het daarom heel waardevol om je te richten op de voedingsgroepen: Vetten, Eiwitten en Groenten. 

Krijg toegang tot de voedingsrichtlijnen van Valentijn Sport&Lifestyle.


Over de schrijver
Reactie plaatsen